Welke online betaalmogelijkheden zijn er

Welke online-betaalmogelijkheden bestaan er?

Online betalen en bestellen wordt steeds populairder. Steeds meer mensen gaan het gemak van online bestellen inzien en slaan de winkels over. Voor het online bestellen van producten zijn er verschillende betaalmiddelen die ingezet kunnen worden door ondernemers. Elk betaalmiddel heeft zo zijn eigen voordelen. Welke betaalmiddelen zijn er en wat houden ze precies in? We bespreken de meest populaire online betaalmiddelen verder in dit artikel.

Verschillende online betaalmiddelen

Er zijn verschillende online betaalmiddelen die ingezet kunnen worden voor het afrekenen van producten en diensten via een webshop of winkel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan PayPal, iDEAL, Visa, Klarna, In3, Apple Pay, MasterCard en Maestro. Waar staan ze voor en hoe kun je hierdoor veilig afrekenen?

iDEAL

Dit is een manier van vooraf betalen en je kunt hiermee via jouw eigen bank betalen. Pas wel op voor oplichting via een webshop. Mocht je jouw bestelling niet ontvangen hebben, dan kun je jouw geld meestal niet meer terugkrijgen.

PayPal

Over het algemeen lijkt PayPal veel op het betalen met creditcards. Bij het betalen met PayPal heb je wel aankoopbescherming. Je kunt dus jouw geld terugkrijgen mocht het niet geleverd worden of niet naar wens zijn.

Creditcards

Hieronder vallen onder andere Visa, Maestro, MasterCard en AMEX. Ook bij creditcards heb je aankoopbescherming net zoals bij PayPal. De verkoper is verantwoordelijk om bewijs te leveren. Je krijgt jouw geld terug als de verkoper niets kan bewijzen.

Achteraf betalen

Hierbij kun je denken aan AfterPay, Klarna en Billink. Achteraf betalen wordt steeds populairder en dit is een veilige manier van online betalen. Je betaalt pas wanneer je jouw bestelling hebt ontvangen en het naar wens is.

Overig

Hiernaast hebben we ook nog In3 en Apple Pay benoemd. In3 werkt via iDEAL en je kunt hiermee in 3 termijnen betalen. Handig voor aankopen die je niet ineens kunt betalen, maar wel nodig hebt. Heb je een laptop of telefoon van Apple? Dan is Apple Pay een snelle manier van betalen. Je moet van tevoren wel jouw betaalpas of creditcard instellen.

Het gemak van online bestellen

Het online bestellen wordt steeds populairder. Zeker omdat veiligheid steeds meer van toepassing is en je steeds minder risico loopt om geld te verliezen. Daarnaast hoef je niet ergens naar toe te rijden en te zoeken naar jouw favoriete product. Online bestellen maakt het gemakkelijk, snel en betrouwbaar.